Az Üresség: akár a Teljesség.




*

*

Lábjegyzet a Szív-szútrához, Vol. 2.

*

Vajon a hétköznapi tudat nem csupán egy végtelen

és határtalan Tudat-fraktál egy kis "érzék-szelete",

mely ösztönösen csak fogalmakat képes látni,

és amely pusztán nevekből és

formákból hozza létre a "világot"?

A Mandelbrot-halmaz központi részének számítógépes szimulációja:

*

2 megjegyzés:

Nasa(R) írta...

Én talán kiscsoportos vagy középsős lehettem, amikor a fraktálokról gondolkodtam először. Illetve nem konkrétan a fraktálokról, hanem az atomi és az univerzum szintű összefüggéseken. Volt egy talán kézmosó flakon, amin egy nő állt és a kezében egy olyan flakon volt, amin állt egy nő és fogott egy ugyanolyan flakont, és így tovább. Akkoriban is többre értékeltem a gondolkodást mint az alvást, úgyhogy elkezdtem rajta agyalni, hogy meddig tart ez az egymásbabonyolódás, van e vége, és mi van az utolsó flakonon. Jó kis agyjáték volt már akkor is.
Mondjuk az is érdekelne, hogy hová lesz a gondolat? Mi történik vele? Ha elraktározódik elő lehet e hívni valahogy, vagy az nem a mi reszortunk, és csak gyűjtjük a nagy közösbe?

Szatori írta...

Üdv,

igen nekem is van egy ehhez hasonló gyermekkori élményem: az egyik tesóm fiókjában kifolyt egy negyed tubusnyi technokol ragasztó, de nem vettük észre rögtön, csak napokkal később, véletlenül, amikor már rég megszáradt a kifolyt rész: az átlátszó matériában rengeteg kis megmerevedett buborék volt látható: kicsik, nagyok, aprók és közepes méretűek, össze-vissza... rögtön az jutott eszembe, hogy az egyik ilyen buborékot hívjuk mi emberek "univerzumnak"...
:)
lehettem vagy hét éves...