Az Üresség: akár a Teljesség.




*

*

Moderálási alapelvek


*

A blog egyre növekvő látogatottsága, a beérkező kommentek viszonylagos gyakorisága, valamint azok általános tartalma miatt úgy tűnik, szükséges bevezetni a moderálással kapcsolatos alapelveket, amiket igyekszek következetesen betartani.

Az alábbiakban olvasható MODERÁLÁSI ALAPELVEK legyenek ajánlások, és remélem, minden értelmes kommentelőnek triviális és kézenfekvő dolgokat tartalmaznak, tehát nincs bennük semmi "új", vagy "megtanulandó", és remélem, egyszer sem kell az abban felsorolt pontokra hivatkoznom, amikor valaki kommentelni szeretne, ugyanis sem túl sok energiát nem akarnék ebbe ölni, sem túl sok időt nem szeretnék ezzel a kérdéssel foglalkozni - elvégre itt felnőtt, értelmes emberek kommunikációjáról van szó.

Mostantól tehát, mielőtt egy komment mindenki által láthatóan megjelenne a blog felületén, a "moderálási alapelvekben" foglaltak szerint fogom mindegyiket megszűrni: ezzel a dologgal lehet egyet érteni, és ellenezni, de én jól látom, hogy szükség van rá.

_______________________________

HOZZÁSZÓLÁSOK MODERÁLÁSI ALAPELVE
______________________________

*

0. Ez a blog egy virtuális magánterület, ahol mindenkit szívesen vendégül látok, aki önként ellátogat ide - az Olvasó mint vendég, szent és sérthetetlen: és mivel ez egy munkanapló, értelmetlen szőrszálhasogatásba és szájkaratéba kezdeni a benne szereplő gondolatokkal, pusztán műfajából adódóan. És illetlenség is lenne ez egy vendégtől: én sem teszem máshol, és itt is csak ezt várom el.

1. A blog ingyenes, semmiféle profitorientált irányultságot (reklámokat, ajánlatokat, stb) nem tartalmaz, és nem is fog tartalmazni. Értelemszerűen az esetlegesen a kommentekbe ágyazott reklámokat is automatikusan kitörlöm.

2. A blog tényeket és véleményeket jelenít meg, egyszerre. Vitafórumként is szóba jöhet, másodlagos célként, de csak akkor, ha értelmes, logikailag-filozófiailag, konkrétumokkal érvelő vitáról, egy-egy konkrét probléma megvitatásáról van szó, mely "felfelé mutat", és előbbre viszi a néma, érdeklődő olvasóközönséget is, netalán még szellemi élményt is nyújt neki. A kategórikus, szemellenzős, "ez-így-van-és-punktum" jellegű, általánosító "vélemények" nem tartoznak a fentiek közé.

3. A kommentelés intézményének célja a 2-es pontból is adódóan számomra az egymást segítő, egymástól tanuló, tényfeltáró, közös gondolkodás virtuális fórumokon való realizálása. Névtelen, személyeskedő, sértegető, gyermeteg, kommeneteket nem teszek közzé, és visszavonhatatlanul törlöm a rendszerből őket. És igen, én döntöm el, hogy melyik komment melyikbe tartozik, ha beletartozik.

4. A felesleges, puszta szócséplést megakadályozandó, kimoderálom azokat a kommenteket is, melyek kizárólag a kötekedést és/vagy az egyéni rögeszmék megjelenítését szolgálják. A 3-as ponthoz hasonlóan, azt is én ítélem meg, hogy melyik komment tartozik a felsoroltak alá.

5. Igyekszek minden kérdésre korrektül válaszolni, és azokra megfelelően, legjobb tudásom szerint reagálni. Ha ez esetleg valami miatt nem sikerül, az is én vagyok, és természetesen vállalom a tévedéseimet.

6. Ha valaki e-mailben keres meg, és úgy vélem, mondandója értékes, és azt meg szeretném osztani a blog olvasóival is, akkor szintén e-mailben engedélyt kérek tőle arra, hogy levelét szerkesztett formában a szóban forgó poszt alá megjegyzésként megjelenítsem.

7. Aki valami miatt még nem térképezte fel teljesen az "üresség" fogalmát, a "tradicionális", a "doktrína", a "szolipszizmus", az "ontológia", a "metafizika" vagy a "teológia" szavakkal jelölt létezőket, azt is arra kérem, hogy próbáljon meg tárgyilagosan, objektíven viszonyulni a felvetett problémákhoz, és közösen megoldandó rejtvényt látni a fenti szavak mögött meghúzódó, mégha idegenszerűnek is ható valóság felkutatásának kalandjában.

Én amiben tudok, segítek.


Köszönöm a megtisztelő figyelmet, és további hasznos

olvasást kívánok mindenkinek!


Tisztelettel,

Antal Péter



*

Nincsenek megjegyzések: