Az Üresség: akár a Teljesség.




*

*

Alkalmas helyek

*

Többen érdeklődtek nálam e-mailen, illetve az elmúlt időszakban többen megkerestek azzal kapcsolatban, hogy tudok-e olyan szellemi közösséget ajánlani, ahol autentikus tanításokat hallhatnak a Tanról - autentikus törekvőktől, gyakorlóktól.

Nem mintha vitatnám, hogy létezik több is, de igazán nyugodt szívvel két nyilvános fórumot tudok ajánlani: az egyik Dr. László András előadásai, melyek pontos időpontjai, tematikus tartalmai elérhetőek a http://www.tradicio.org honlapról, és elsősorban a szellemi úton már hosszabb ideje haladóknak ajánlhatom.





A másik egy most induló közösség, a Nemes Ösvény Buddhista Szellemi Műhely (http://www.nemesosveny.hu): ennek az iskolának is több tanítóját ismerem személyesen, és tudom, hogy mindenképpen hasznos alapokkal, útmutatásokkal szolgálnak az egyéni törekvést felfokozni akaró, a buddhizmusban alaposabban elmélyülni kívánó, tehát az alapokat most lerakó-feltáró hallgatók számára (biztos vagyok benne, hogy sok embernek fognak segíteni előadásaikkal, inspirációikkal).

Idevág még az "Illúziórombolás" névre hallgató kezdeményezés is, melynek honlapja: http://www.illuziorombolo.eu, ami a Nemes Ösvény Buddhista Szellemi Műhely egy szabad "alműhelyeként" is aposztrofálható.

Végül megjegyzem még azt is, hogy én magam egyelőre nem tervezem, hogy bárhol is ismét élőszavas előadásokat tartanék, leszámítva persze a szűk baráti körben folytatott spontán eszmecseréket. De persze idővel majd ez is meg fog változni, ha végére értem annak, amivel most kell foglalkoznom.

Jó Tan-folyamot mindenkinek!

*

Nincsenek megjegyzések: